torek, 3. december 2019

3. Dan (3. 12. 2019)

3. dan (3. 12. 2019)

Razdelili smo se v tri skupine. Dve skupini sta bili v proizvodnji, in sicer v dopoldanski in popoldanski
izmeni. Tam smo sortirali avokado različnih velikosti v škatle in nanje lepili nalepke za izvoz v
Nemčijo. Naučili smo se tudi, kako zlagati škatle na paleto in kako jo pravilno zavarovati, da se med
prevozom ne prevrne.
Tretja skupina je s koordinatorico Anno in Josejem odšla na plantažo avokada. Plantažo so nam
najprej razkazali, potem pa so nam predstavili opravila. Izkoščičevali smo avokado: najprej smo ga z
nožem s prečnim prerezom prerezali na polovici in ločili od koščice, nato smo ga oprali, da smo
odstranili nečistoče. Izkoščičili in oprali smo več kot 800 sadežev in ko smo končali, sta nam Jose in
njegov brat pokazala, kako se obrezujejo mlada drevesa.


Etikiranje avokada v zabojih.
Zlaganje avokada v zaboje.

Izkoščičen avokado.

Plantaža avokada.

Izkoščičevanje avokada.

Šušenje koščic.

Skupna fotografija s Josejem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

14. Dan (14. 12. 2019)

14. Dan Danes smo se odpravili na izlet v Sevillo. Ogledali smo si kraljevo palačo Alcazar, univerzo, vrt in Stolnico svete Marije. Vzpeli...